Fresher's Week
Blijf op de hoogte en volg Femke
19 September 2012 | Verenigd Koninkrijk, Aberdeen
Na even rondgelopen te hebben terug naar de flat om te wachten tot het een uur was. Maandag was er namelijk ook de eerste dag van de (verplichte) registratie bij een huisarts. Dit begon om 10 uur bij Elphinstone Hall (en nee, Elphinstone Hall ligt dus niet aan Elphinstone Road...). Bij Elphinstone Hall werd echter vriendelijk verteld dat als je in Elphinstone Road woont, je naar de huisartsenpraktijk zelf toe moet om te registeren. Die registratie begon pas om een uur, dus vandaar. Net na een uur samen met Elisa naar de huisarts toe gelopen, het is niet ver en de registratie duurde ook niet lang. Elena en Leah hadden besloten om niet mee te gaan aangezien ze post verwachten. Elena's bagage was na drie dagen uiteindelijk toch gevonden en doorgestuurd naar Aberdeen en werd maandag gebracht, voor Leah kwam maandag haar keuken- en bedset aan. Na de registratie even snel bij de Tesco naar binnen om wat avondeten te halen en weer terug naar Elphinstone Road.
Met z'n vieren 's middags nog wat spullen voor de keuken wezen halen en toen was het al weer bijna avond en had niemand meer zin om ergens naar toe te gaan. Rond half 9 werd er uiteindelijk op de deur geklopt, dit was ons dronken bezoek, die gelukkig na een paar minuten al weer verder gingen. We konden ze bij de andere flats aan horen kloppen, dus toen er na ongeveer een half uur weer aangeklopt werd, maar heel voorzichtig de deur open gedaan. Dit keer waren het echter vier meiden van flat H die zich voor kwamen stellen. Terwijl ze bij ons de keuken stonden (we hebben maar vier stoelen) ging de voordeur open. Het was onze mysterieuze vijfde flatgenoot, Maria uit Bulgarije.
Dinsdag de 18e begon met de sports fayre. Alle sportverenigingen bij elkaar, met ook nog pubs en clubs, die allemaal flyers in je handen proberen te duwen. Wel overal langs gelopen, maar toch ook wel blij om weer uit de tent te zijn. Een paar meter verderop stond de volgende tent, Party on the Lawn. Allerlei verschillende bedrijven die dingen uitdeelden, maar niet echt eten. Dus zijn we maar naar de pastorie gegaan. Hier hadden ze een gratis bagel lunch.
's Middags was er nog een Experience Scotland Culture Faire, op Schoolhill, redelijk in het centrum van Aberdeen. Aangezien het op dat moment goed weer was (al kan het letterlijk binnen vijf minuten veranderen) zijn we over het strand naar het centrum gelopen. Het strand loopt redelijk paralell aan King Street, dus de weg naar het strand en vanuit daar naar King Street en Union Street was niet moeilijk. Het waaide lekker hard op het strand en het water was ijskoud. Leah was als enige gek genoeg om haar schoenen uit te doen. Na een paar fotosessies weer verder gelopen en uitgekomen op de kruising Castle Street/Union Street/King Street. De eerste stop daarna was een tweedehands boekwinkel, waar we naar buiten kwamen met gratis boeken. Ze hadden twee dozen met boeken die vernietigd zouden worden en er werd ons dringend verzocht om te kijken of er toch geen boeken bijzaten die we wilden lezen. Gratis boeken zijn altijd welkom (vooral aangezien ik er geen mee kon nemen!) dus heb er twee meegenomen :)
Daarna even bij de toeristen informatie binnen geweest en doorgelopen naar Schoolhill. Aan Schoolhill ligt de andere universiteit van Aberdeen, de Robert Gordon University (RGU). De culture faire was leuk opgezet, maar heel klein en na een kwartier waren we weer buiten. Het regende niet, dus teruggelopen naar Elphinstone Road. Rond half 6 waren we terug en de rest van de avond hebben we gezellig met z'n allen in de keuken gezeten.
Woensdag had ik om 10.20u een afspraak met mijn studie adviseur. Uiteindelijk niet met haar zelf kunnen praten aangezien ze er niet was, maar de mevrouw die voor haar in de plaats kwam was vriendelijk en behulpzaam. Nu ben ik dus geregistreerd voor mijn vakken. Het eerste semester zijn dit de vakken die ik ga volgen:
- Reading/Writing (verplicht voor Engels)
- Vikings (Geschiedenis)
- Romans, Celts, Druids and Warrios (Geschiedenis)
- Scandinavian Language 1
Morgen wordt als het goed is het rooster bekend. Studenten ID-kaart nog niet opgestuurd aangezien de regels met betrekking tot het betalen van het collegegeld verandert zijn. Ondanks dat ik het van te voren nagevraagd heb en op papier heb staan hoe het betaald kan worden, zijn de regels veranderd. Alleen wist de afdeling die de betalingen regelt er tot gisteren zelf ook niks vanaf, dus er waren al heel wat verwarde studenten bij de informatie geweest.
Na de registratie terug geweest naar de flat en om 12 uur met z'n vijven naar de volgende faire geweest, vandaag van de studenten organisaties. Er zijn er ongeveer 120 en net als bij de sportverenigingen zijn er volgende week informatiebijeenkomsten. Vandaag was het ook nog Party on the Lawn, dus daar een gratis suikerspin en popcorn gehaald voordat we verder gingen. Leah, Elena en Maria gingen zich registreren bij de huisarts, waarna we naar de Bobbin zijn gegaan. De Bobbin is een pub tussen de huisarts en de Tesco in (allemaal op zeg maar vijftig meter dus) en daar hadden we gister kaartjes voor een gratis hamburger met friet gekregen. Dat was dus lunch vandaag :)
Verder hebben we ook de stofzuiger nog gevonden. Je zou denken dat dat niet zo moelijk is, maar we hadden alle deuren gehad en niks gevonden. Alleen een deur hadden we niet open gedaan. Hier zit namelijk een waarschuwingssticker op: Danger of Death...(en die hoort er volgens de receptie op te zitten)Maar goed, hier achter blijkt dus de stofzuiger, strijkijzer en strijkplank te staan. Waarom de sticker op de deur zit weet ik ook niet echt...
Voor degene die de foto's niet op facebook willen/kunnen zien: https://picasaweb.google.com/108015052231699640262
20 September 2012 - 08:43
Ingrid:
Leuk om zo van je belevenissen op de hoogte te blijven. Het is wat om van het superkleine en rustige Øversjødalen terecht te komen in het bruisende Aberdeen. Gelukkig zijn je mede flatgenoten ook rustig en kunnen jullie het goed samen vinden. Lekker genieten en af en toe stoom afblazen is de regel.
Fijn dat jullie de stofzuiger gevonden hebben :?