Bafana Bafana in PE! - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Femke Gastel - WaarBenJij.nu Bafana Bafana in PE! - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Femke Gastel - WaarBenJij.nu

Bafana Bafana in PE!

Door: Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

23 November 2009 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth

Hey allemaal,

Er is de laatste twee weken niet echt iets bijzonders gebeurd, vandaar dat het even duurde voordat dit berichtje er kwam. Tijdens stage eigenlijk het meeste met schoolopdrachten bezig geweest. Daarnaast geholpen om formulieren in te vullen over de judoka’s om meer geld te krijgen voor het eten, trainen etc. Ook is de datum voor de disciplinaire hoorzitting van Marcial bekend, 5 december in de buurt van Johannesburg, dus daar is Alan vooral mee bezig geweest.
De week na de open dag een paar dagen verkouden geweest en hoofdpijn gehad. Wel op stage geweest, maar ook vroeger naar huis gegaan dan normaal en dus ook niet paardgereden. De zaterdag daarna, 14 november, zijn we naar de voetbalwedstrijd Zuid-Afrika – Japan geweest. Kaartje was heel duur, namelijk wel 3 euro… De wedstrijd zou eigenlijk ergens anders gespeeld worden, maar er was iets met het stadion waardoor het naar Port Elizabeth was verplaatst. Het werd in het nieuwe WK-stadion gespeeld, dus dat heb ik nu ook van binnen gezien. Er kunnen 46.000 mensen in het stadion, maar het lijkt kleiner en je zit redelijk dicht op het veld. De wedstrijd was uitverkocht en zou om 15.30 beginnen, maar wij waren rond kwart over 2 bij het stadion. Was ook wel nodig, er is namelijk geen parkeerplaats bij het stadion en die komt er ook niet. Aan de ene kant van het stadion ligt namelijk een meer, terwijl aan de andere drie kanten huizen en bedrijfjes zitten. Vandaar dat er nu dus overal in zijstraatjes etc. geparkeerd wordt. Tijdens het WK gaan ze shuttlebussen inzetten, maar of dat nu echt gaat lukken moet ik nog zien. De kaartjes werden verkocht zonder nummer en ook zonder ingang of iets, vandaar dat bijna iedereen door dezelfde ingang in het stadion terechtkwam. Doordat de 2e ring te laat geopend werd hebben we de eerste 10 minuten van de wedstrijd niet goed kunnen zien. Wij hadden goede plaatsen, maar doordat de 2e ring nog niet open was bleef iedereen in de gangen staan, waardoor de mensen die daar achter zaten moesten staan etc. Komt er een bewaker aan die probeert de mensen weg te sturen, maar die bewaker laat zich na twee minuten zelf wegsturen!! Uiteindelijk heeft de politie de mensen naar de 2e ring gebracht. Daarnaast enorm lawaai in het stadion van de vuvuzela’s, al is het lawaai wel minder erg dan het op de televisie is. Zowel Zuid-Afrika als Japan waren superslecht, maar wat wel leuk was dat iedereen in het stadion begon te klappen en schreeuwen zodra Zuid-Afrika de bal ook al was het aan de andere kant van het veld dan waar ze moesten scoren haha. ’s Avonds nog naar de wedstrijd van Rusland en die van Nederland gekeken, waardoor het dag vol voetbal is geworden.
Op zondagochtend gaan paardrijden, naar het strand toe. Lekker de zee in met Winfield, het water was niet super hoog, net boven de knieën van de paarden. Toen kwam er alleen opeens een golf die niet brak en hoog bleef….Splesh, vol over ons heen. Overal nat maar het was ook wel grappig eigenlijk. Niemand had ook meer op Winfield gereden sinds de vrijdag voor de open dag, dus dat was meer dan een week. Was ook wel te merken, vol energie, maar hij luistert goed dus was niets aan de hand.
Op maandag een telefoontje gehad van Avis, mijn auto moest een beurt hebben. Heb nu dus weer een andere auto, een rode chico. De rest van de week was eigenlijk hetzelfde als normaal. Op vrijdagmiddag met Ursula wezen rijden, weer lekker lange stukken gegaloppeerd, zalig! Zaterdagmorgen ook weer paardgereden, dit keer was het met een groepje en een langzame rit, wat ook wel goed was. Het was hier op zaterdag namelijk 34 graden en bijna geen wind. Na het paardrijden naar huis toe, gedoucht en boodschappen gedaan met Ronald voor de braai die we ’s avonds hadden. Na de boodschappen het zwembad in geweest in de tuin. Het is geen heel super groot zwembad, maar groot genoeg om lekker in te drijven en af te koelen. Voor en na het zwemmen ook nog de keuken en waar de braai is opgeruimd, de tafel verzet en de bank naar buiten verzet. Om half vijf is Bas Koen op gaan halen en de vijf meiden die uitgenodigd waren kwamen rond kwart over 6, waarna het braaien begon. Harmen en Ellen kenden twee van de meiden en de andere drie wonen bij hen in huis, dus was gezellig. Rond half 12 is iedereen weggegaan, waarna ik om 12 uur in bed lag.
Zondagochtend om 8 uur met bedje uit om te gaan paardrijden. Het lijkt net of dat het enige is wat ik doe als ik dit teruglees, maar goed. Tia ging met twee meisjes een rustige rit maken en Karen, Ursula, Neil en ik zouden dan samen rijden. Uiteindelijk ging Tia als eerste weg, daarna Neil en ik en uiteindelijk zijn Karen en Ursula vertrokken. Wij op een gegeven moment weer bij Tia aangesloten en mee naar het strand gereden. Net van het strand af kwamen Ursula en Karen eraan, dus zijn Neil en ik weer mee het strand opgegaan. Lekker weer de zee in, maar niet zo nat geworden als vorige week. Wel mijn chaps, schoenen en sokken uitgetrokken zodra we terug bij Karen waren en met blote voeten naar huis gereden. Bovengenoemde kledingstukken liggen nu in de zon te drogen.
Verder heb ik niet zo veel te melden. Op 4, 5 en 6 december ga ik met Khaya mee op een weekendtrip naar Baviaanskloof. Dat is een natuurgebied waar je eigenlijk alleen maar met 4x4drive kan komen, dus ben wel benieuwd hoe dat is. Ook ga ik nog met de BazBus reisen en daar heb ik van de week de hostels en de bus voor geboekt. Ik vertrek in PE op 19 december richting Kaapstad, overnachten in Knysna en Oudtshoorn, daarna 4 nachten in Kaapstad waarna ik of 27 of 28 december terug in PE ben.

Groetjes aan iedereen.

xxx Femke

• 23 November 2009 - 13:29

Ingrid:

Leuk om weer wat te lezen.Paardrijden bestrijkt inderdaad een groot gedeelte van je tijd in PE, maar ja je geniet er maar van hoor.
    Straks is het weer school en alles wat daar mee te maken heeft. Groetjes uit een heel nat Roosendaal

• 24 November 2009 - 18:06

Peter Astrid Kids:

Hallo Femke,
    Het is weer even geleden dat wij wat hebben geschreven. Als is zo alles lees dan beleef je een leuk "avontuur"zo in den vreemde. Het klinkt in ieder geval heel aangenaam. Temperatuurtje is ook oké! Paardrijden: super!
    Zoals je moeder al schrijft is bij ons de moesson aangebroken en blijft nog even in Nederland bivakkeren. Koud is het niet echt ( wel nat...) Monica gaat in februari met haar rijlessen beginnen voor de auto!! spannend....! René is zich weer aan het opmaken voor zijn snowboardvakantie. Hij mag nog een keer als oud leerling mee met het JTC. Hier weer pepernoten tijd en veeeeel chocolade mmmmmmmmm en straks weer kerststollen!!!!!!

Tot de volgende keer!
    Peter Astrid en de rest