Eerste keer over het strand galopperen... - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Femke Gastel - WaarBenJij.nu Eerste keer over het strand galopperen... - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van Femke Gastel - WaarBenJij.nu

Eerste keer over het strand galopperen...

Door: Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

07 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth

Hey allemaal,

Na stage vorige week was het weekend lekker rustig. Op zaterdag was het lekker weer en heb ik het merendeel van de dag in de tuin gelegen in m’n badpak. Zondag was het wat minder, niet koud en ook geen regen, maar wel grijs. ’s Middags ben ik gaan paardrijden. Vrijdagmiddag had ik gebeld en gereserveerd, dus daar had ik wel zin in. We waren met zijn 4en in totaal en mijn paard heette Lady Tequila :) Eerst ongeveer 50 minuten door bos/heide naar het strand toe, ongeveer 20 minuten op het strand en daarna weer terug. Ik had zelf mijn zadel nog aangesingeld voordat ik opsteeg en de singel zat op het laatste gaatje. Na ongeveer 15/20 minuten tijdens het draven was mijn paard nat geworden van het zweten en we gingen een bocht om naar links. Ineens hing het zadel aan de zijkant van mijn paard!! Gelukkig stond ze binnen een paar passen stil en kon ik me er af laten glijden. Zadel weer goedgelegd en aangesingeld en daarna ging het goed. Hoe dichter we bij het strand kwamen des te ongeduldiger Lady Tequila werd en eigenlijk kon ze alleen nog maar dribbelen, niet gewoon lopen haha. Op het strand lekker gegaloppeerd en daarna ongeveer 10 minuten gepauzeerd en wat gedronken. Op de terugweg bleef Lady Tequila ook dribbelen, maar het werd wel minder omdat ze moe werd.
Maandag had ik minder spierpijn dan ik dacht, alleen mn liezen een beetje stijf maar dat is nu ook al weer zo goed als weg. Op stage maandag niet zo heel veel gedaan, ben er van ongeveer half 10 tot 5 uur geweest, maar waarschijnlijk hadden we om 12 uur al klaar kunnen zijn haha. Maandagavond was er een vergadering, maar daar hoefde ik niet meer naar toe. Gelukkig maar, want die heeft tot half 2 ’s nachts geduurd :S Maar uit die vergadering kwam dat degene die de financiën deed, Chris, het niet meer zou doen. Daarom lagen gisteren al de financiële spullen bij ons op kantoor en zijn we heel de dag bezig geweest met het uitzoeken daarvan. Om kwart over 8 was ik thuis.
Nu zit ik ook op stage, alleen er is geen stroom. Bij ons in huis was er vanochtend ook geen stroom. Waarschijnlijk is de stroom voor een paar uur uitgezet door de overheid, dat is vorig jaar ook drie maanden lang gebeurd.
Verder is er niet zoveel gebeurd hier. Vorige week nog een nieuw dekbedovertrek gekocht, er was er wel een beschikbaar gesteld door khaya, maar ik had er toch liever een van mijzelf.

Groetjes aan iedereen,

xxx Femke

• 07 Oktober 2009 - 10:13

Ingrid:

Hoi Femke, leuk dekbedovertrek.
    Fijn dat het paardrijden goed is gegaan en dat je niet al te veel spierpijn hebt gehad.Tot mails.

• 07 Oktober 2009 - 13:36

Ria:

Lekker fris kleurtje, je nieuw dekbed!
    Je berichtje van de vorige keer heb ik wrs. gemist, door de e-mail stroom die ik binnenkrijg. Gaaf om te zien, al die wilde beesten. Dat kleine katje heeft toch al wel scherpe tandjes denk ik, wat goed dat je dat zo durfde!

Tot schrijfs, Ria & Wout

• 07 Oktober 2009 - 16:29

Nienke:

Hey Femke,
    we hebben je pas gesproken en zijn blij dat het goed met je gaat.
    Het dekbed ziet er ook echt mooi uit, dat wordt super slapen ;)

Jhon en Nienke