Eerste dag in Noorwegen!
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
16 Januari 2008 | Noorwegen, Hårstad
Hierbij mijn eerste berichtje vanuit het hoge noorden! Ik zit aan de zee, er zijn bergen en er ligt een laagje sneeuw van ongeveer 3 cm. Het vriest echter niet, afgelopen nacht was het 7 graden en vandaag overdag 4 graden. We zitten ongeveer 10 minuten van het centrum van Harstad af.
Van Harstad heb ik tot nu toe 2 dingen gezien: het busstation en...het ziekenhuis! Niet gelijk schrikken nou, want zo erg is het niet. Vanmiddag was het de bedoeling dat ik een paard zou rijden, Tyl Pil. Ik was haar buikriem vaster aan het maken toen ze me op zij duwde waardoor ik viel. Ik kwam op m'n linkerbovenarm terecht, dezelfde als waar ik in Ierland op gevallen was(alleen toen vanaf een paard), en onmiddelijk was er ook weer diezelfde pijn. Vivi-Ann heeft me meegenomen naar het ziekenhuis waar uit foto's bleek dat mijn schouder uit de kom was. Terug bij de dckter wilde de zuster, via mijn hand, pijnstiller toedienen. Die aders werkten echter niet mee dus toen via mijn onderarm. Eerst werd er gewoon 1 buisje pijnstillers ingespoten, maar toen kwam er een heel infuus aan te hangen! Ik moest op m'n buik op de behandelingstafel gaan liggen met mijn arm hangend over de rand. Er werden wat morfine en spierontspanners bij het infuus gevoegd en daarna proberen om de schouder weer goed te krijgen. Lukte niet, dus omdraaien zodat ik op m'n rug lag. Weer morfine waardoor ik uiteindelijk helemaal niks gemerkt heb, want ik was half in slaap! Nu zit mijn arm in een soort mitella en die mag er de eerste week niet af, behalve om te douchen. De eerste 6 weken mag ik mijn arm niet boven de schouder optillen en niet meer dan 10 graden naar buiten draaien. De dokter heeft ook fysiotherapie voorschreven om het schouderkapsel sterker te maken. Over 2 en over 6 weken moet ik op controle komen.
Na dit lange verhaal nog meer. Gisteren vanuit Schiphol naar Oslo gevlogen. Werkte de ns dit keer wel mee, schiphol niet. Mijn vlucht had een uur vertraging, waardoor ik bang was dat ik in Oslo mijn vlucht zou missen. Gelukkig ging in Oslo alles veel sneller en haalde ik gewoon mijn vlucht. Geland op vliegveld Evenes was het al donker en daarna met de bus. In Harstad Vivi-Ann gebeld, die was verbaasd want ze had mijn email verkeerd gelezen en dacht dat ik donderdag zou komen, maar het was geen probleem. Ik heb mijn eien 'flatje', met een slaapkamer met open haard, een keukentje en een badkamer. Er is in het hele huis ook draadloos internet wat ik mag gebruiken.
Dit was het voor nu, de morfinewerkt nog steeds dus ik ben moe en misselijk nou.
Groetjes aan idereen.
xxxx Femke
16 Januari 2008 - 22:43
Nienke:
Hey schat,
veel plezier in Harstad Narwick. Jammer van je blessure. Zodra ik het adres heb, stuur ik je een kaartje.
Ik hou van je, dikke kus, je zusje -
17 Januari 2008 - 08:19
Ingrid:
Wat een pech op je eerste dag. Heb je gelukkig al aan de telefoon gehad. Hopelijk voel je je al snel weer wat beter zodat je weer wat mobieler kan worden. Geniet ervan, voor zover nu mogelijk en veel sterkte.
Papa en Mama -
17 Januari 2008 - 10:15
Monica:
hey femke,
jammer van je schouder. het gaat weer lekker in de familie ;) iedereen heeft wel wat.
desondanks ga je toch nog een leuke tijd te gemoed hopelijk.
want al ben je nu beetje gehandicapt:
je kunt nog van alles doen.
vooral foto's maken ej ;)
dikke knuffel van Monica
en groetjes van Robert -
17 Januari 2008 - 12:23
Opa Frans.:
Hallo pechvogel.Dat is niet zo leuk,maar ja je bent nu ook alweer in een buitenlands ziekenhuis geweest. Ik hoop dat je weer vlug wat opknapt,zodat je aan je eigelijke werk kan gaan beginnen.Als de pijn over is kun je misschien wat van de omgeving gaan zien.Geniet er dan maar van.
Oma goris is ook gevallen en heeft haar bovenbeen gebroken.Ben gisteren even bij haar op bezoek geweest.
Hou je maar taai en veel liefs en groetjes.